Інтерсіті до Перемишля. Перший рейс

Кілька років тому в Україні запустили нові потяги Інтерсіті+ Hyundai Rotem. Напрямок Київ-Львів дуже зручний та затребований. Швидкі, сучасні та мегакомфорті поїзди. А не так давно Укрзалізниця оголосила продовження марштуту зі Львова до Перемишля. І ось 23 грудня нарешті відбувся перший рейс. Я не міг не скористатися можливістю протестувати новинку та поділитися з Вами інформацією.

Наразі придбати квитки можна тільки у міжнародних касах головного залізничного вокзалу. Вартість проїзду з Києва до Перемишля у вагонах І класу становить орієнтовно 574 грн, ІІ класу – 406 грн, зі Львова до Перемишля у вагонах І класу – 235 грн, ІІ класу – 172 грн. Ціни будуть змінюватися відносно курсу валюти, також будуть знижки.

Потяг № 705/706 Київ-Львів-Перемишль відправляється з вокзалу Київ – Пасажирський о 6:45 і прибуває до Перемишля о 13:25 (за польським часом). Інтерсіті+ прибуває у Львів о 12:05 та відправляється о 12:17). Тобто тривалість поїздки зі Львова до Перемишля становить 2 год. 8 хв. Із Перемишля швидкісний потяг Інтерсіті+ вирушає о 14:26 (за польським часом) і прибуває до Києва о 22:33. Також важливу роль грає те, що до Перемишля ширококолійка і не потрібно тратити час на роботи із колісними базами.

1. Ми прибули на вокзал заздалегіть. Тут зібралися прикордонна служба, журналісти, фотографи та блогери.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

2. Руслан Краснопортко розповідає журналістам, як виглядатиме проходження контролю.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. А тим часом прибуває наш красень. Квитків на перший рейс продано всього лиш 76.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

3. Люди займають свої місця в передчутті нового та цікавого досвіду. Всі фільмують все 😀 Всю дорогу працював wifi, навіть в Польщі!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

4. Паспортний та митний контролі відбуваються під час руху поїзда, що зводить час проходження кордону майже до нуля та робить процес комфортним та ненапряжним.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

5. Наші прикордонники використовують спеціальні пристрої Електронний інспектор.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

6. Сюди щодня у Львівському аеропорту заливаються спеціальні бази. Оффлайнові :/ Є можливість шукати і по базі Інтерполу. Як на мене, то якось трохи дивно не мати онлайн синхронізації в 21 столітті.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

7. Митна служба може оглянути багаж.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

8. Процес проходження кордону непомітний,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

9. швидкий та приємний.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. Як і перевірка квитків.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

11. А ось за чистотою у вагонах не впильнували. Їхали якісь свині, але у Львові зійшли. Ну звісно, таким у Європі не місце. Кажуть за чистотою слідкує якась клінінгова компанія. Укрзалізниця – візьміть до уваги, треба краще працювати,

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

12. бо можна знаходити ось такі "приємні" безкоштовні перекуси після попередніх пасажирів. Не гарно. І це перший та показовий рейс…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

13. Пройшли контроль і захотілося чогось цікавого. Я вирушив у святу із святих – кабіну машиністів. Тут зачинені двері та вічко. До речі, лайфхак, який я протестував двічі (туди-назад): якщо Ви дуже хочете в туалет, а всі зачинені, то біля машиністів є один, який не зачиняють, але не зловживайте. 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

14. В кабіні дуже цікаво і сучасно.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

15. Ось цим важілем машиніст розганяє та сповільнює потяг. На моніторах видно різні параметри та швидкість – максимально дозволену на певному відрізку та поточну.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

16. Попереду дорога. Спостерігати дуже цікаво.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

17. А ось так це виглядає вживу. (відео)

18. Холодильники з їжею опечатують, такі вимоги прикордонної служби.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

19. В Мостиська 2 українські митна та прикордонна слуби сходять з потяга і останній рушає далі.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

20. А в Шегині заходять польська Służba Celna. Вибірково та ввічливо оглядають багаж, лишніх запитань не задають. Поки що 😉

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

21. Девайси польської прикордонної служби виглядають крутіше. Тут же у Вас перевіряють відбитки пальців сірою штукенцією в правій руці стражніка 🙂 Далі воно, напевно, синькається по блютузу. Думаю, що польські електронні інстпектори мають онлайн синхронізацію, треба буде поцікавитися… Все швидко і Witamy w Polsce!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

22. Після прибуття у Перемишль нас зустрічав Санта Клаус та пригощав солодощами. Далі ми вирушили на гірськолижний курорт у чудовий готель Arłamów, але це вже інша історія.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Коли ми поверталися назад, то вже іхало більше людей. Контингент дуже різношерстний і не весь приємний. Ідея та початок з Інтерсіті+ на Перемишль – чудові. Це крутіше трамвая на Сихів. Але побачимо, що буде далі. Чи не виростуть значно ціни, чи не перетвориться чудовий Хюндай на занедбану електричку для закупів у Перемишлі. Чи буде заповненість місць і так далі. Дай Боже, щоб все було так класно, як стартувало. Бо це реально зручно. Перевірено!!!

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!