Як самостійно відкрити візу в Марокко

Марокко – одна з найдоступніших країн Африки для мандрівників із нашого регіону. Через недалеке сусідство із Європою та велику кількість лоукост-рейсів перельоти туди бувають дуже дешевими, а колорит і відносна безпечність країни тільки сприяють туризму. Однак, українцям все ще потрібна віза, щоб потрапити до Королівства Марокко, і багатьох лякає її оформлення. Нещодавно я та моя дівчина успішно отримали свої туристичні візи, то ж зараз Ви дізнаєтесь, як це відбувається, і чи не страшно це здійснити самотужки 😉

Документи для марокканської візи

Лист, надісланий посольством Марокко в Україні, говорить про наступний список документів:

moroccan.jpg

А як же гроші? Звісно, платити потрібно, але гаманець знадобиться пізніше, вже коли щодо Вашої візи буде прийнято рішення і буде призначено другий візит до посольства. Сума візового збору залежить від курсу євро-гривня, одноразове відвідування у туристичних цілях коштує €20.

Отже, перше, з чого Вам вартує почати збирати пакет документів – це довідка про несудимість. Звісно, є способи отримати її за 1 день – звернутися до посередників за платними послугами. Але якщо Ви завчасно взялися за оформлення візи, то у Вас достатньо часу, щоб оформити довідку безкоштовно. З мого досвіду після подачі онлайн заявки на отримання цього документу він буде готовим уже через тиждень (у м. Львові так вийшло). Надіслати заявку треба через офіційний сайт, де Ви можете авторизуватись через BankID, доповнити особисті дані і чекати на виготовлення довідки.

moroccan 1.jpg

На вказану електронну адресу надсилають листа, коли довідка готова. Залишилось лише забрати готову довідку за адресою, яку Ви обрали при заповненні анкети.

Щодо довідки з роботи все зрозуміло 😉 Якщо Ви підприємець – зробіть відповідну виписку про доходи протягом останніх 6 місяців. Якщо Ви навчаєтесь, то замість довідки з роботи слід надати документ із навчального закладу. А якщо Ви не бажаєте оформляти документи чи зрештою просто безробітній – налягайте лише на документи із банку, насправді ними можна замінити довідку із місця праці.

Стосовно банківських виписок зараз усе просто – найімовірніше, Ви зможете просто вислати електронні документи собі на електронну пошту і надрукувати. Якщо така послуга Вам не доступна, то доведеться звернутися у банк.

moroccan 2 виписка з банку для візи.jpg

moroccan 3 виписка з банку для візи

Важлива вимога щодо стану рахунку – у Вас має бути достатньо коштів, щоб покрити кожен день перебування в Марокко на суму не меншу ніж 100 доларів/день.

Наступне! Потрібні копії документів – усі сторінки із паспорта громадянина України, які мають записи, та перша сторінка закордонного паспорта.

Копія страхового поліса. Зауважте, лише копія! Оригінали Вам знадобляться лише під час другого візиту, коли рішення про надання візи буде вже прийняте. Уважно оформляйте страховий поліс – краще зробити його хоча б на +1 день раніше і +1 день пізніше після дат запланованої подорожі. Якщо поліс покриватиме не всі дні, то можете отримати відмову!

Як оформити візу в Марокко

Зареєструватися для подачі документів можна електронною поштою. У Консульства Марокко в Києві є номер телефону – 0442843326. В мережі є багато варіантів поштових скриньок, тому довелося спершу зателефонувати, щоб не написати невідомо кому 😉 Отже, правильна адреса електронної скриньки: [email protected].

moroccan 4

Як видно зі скріншоту, для запису потрібно вибрати дату із доступних Вам та написати повні імена заявників англійською мовою. Якщо Ви не можете прийти особисто – лише нотаріально завірене доручення дозволить іншій людині подати документи замість Вас 🙁 Також правила говорять, що другий візит, який буде за готовою візою і з оригіналом паспорта, необхідно здійснити тільки особисто.

Дата призначена, а тим часом Ви готуєте документи, про які ми вже поговорили, приходите у призначений час та віддаєте готовий пакет. Натомість Вам дадуть маленький папірець, що свідчить про прийняття документів. Збережіть його до отримання візи, він знадобиться!

У листі від посольства також сказано, що розгляд заяви на отримання візи в Марокко для українців триває 10-14 днів. Можливо, лише робочих 😉 У моєму випадку це зайняло календарний місяць, після чого надійшов лист:

moroccan 5.jpg

У разі чого цю дату можна змінити – відповісти на листа із проханням про перенесення.

От і все! У вказаний час потрібно прийти із грошима, закордонним паспортом та папірцем про подачу документів. Зранку залишаєте паспорт, а після обіду – забираєте усе готове. Ось вона яка, віза:

moroccan 6.jpg

Кажуть, що віза в Марокко для українців видається майже у 100% випадків. Звісно, головне підготувати всі документи в повному обсязі та правильно заповнити анкету. Часто люди купляють готові тури в Марокко чи самостійно знаходять квитки на літак, а потім домовляються із посередниками, щоб ті забрали на себе всі клопоти, пов’язані з відкриттям візи. Зробити її самому – це цікавий досвід і нічого складного! Однак, найлегше в цьому питанні тільки киянам, бо решті доведеться двічі їздити до столиці серед робочого тижня, що не завжди можливо і не завжди дешево. Тому обидва варіанти мають право на існування, а Ви тепер озброєні фактами і можете об’єктивно вирішувати 😉

У моїх планах на цей раз місто Марракеш. Бажаю і Вам цікавих пригод, та щоб необхідність робити візу не змушувала відкладати відпочинок у Марокко на далеке майбутнє!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!