Solidol Barbershop

   Наше місто чудове, я не перестаю ним пишатися. Тут постійно відкриваються нові цікавинки, одна із них Solidol Barbershop. Що ж таке барбершоп? Англійською Barbershop – це перукарня. Мені стало цікаво, що ж це за нове місце, створене чоловіками для чоловіків, і я вирішив провести развєдку боєм 🙂

   «Барбер» чи то пак цирульник – це людина, який голить бороду та стриже чоловіків. В давнину барбери були більш відомі як лікарі (рос. “лекари”). Останні були одразу і перукарями, і стоматологами, і хірургами. Вони лікували та стригли. А згодом ці, зовсім різні професії розмежувалися. Культура барбершопів почала свою історію з 30 років XIX століття. Заклади почали розвиватися в Америці і Європі одночасно. Існують барбершопи в яких обслуговуються та працюють жінки, проте засновники Solidol Barbershop вирішили, що заклад буде суто чоловічий. Ідея створення виникла через відсутність гідних альтернатив у Львові. Барбершоп Solidol Barbershop спеціалізується на якісних послугах, а все, що пропонують, вивчають перед цим досконало. Культура барбершопів в Україні вже існує порядка 2ох чи навіть 3ох років, почалася вона з Києва, де зараз їх більше п’яти. У Львові заклад такого формату з’явився вперше. Найближчі є у Варшаві, Києві та Мінську. В Solidol Barbershop Вам запропонують різні класичні зачіски, стрижку бороди та вусів, камуфляж, королівське гоління. “Королівська” послуга зацікавила мене найбільше, тому обрав саме її.

1. Отож, вирушаємо на вулицю Князя Романа, 28 в Solidol Barbershop.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

2. Здалеку видно цікаву афішу та таку собі цукерку 🙂Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

3. Як вже згадував, раніше барбери займалися і лікарською діяльністю. Якщо людина хворіла, то вона приходила до цирюльника. Тоді вірили, що у хворої людини дурна кров і її пускали. При вході до барбершопів були білі стовпи, на які після процедури кровопускання цирюльники вивішували бинти. Зі свіжою кров’ю – червоного кольору, із застиглою – синього. Згодом виникла цукерка, відома у світі як Barber Pole – циліндр з червоними, синіми та  білими закрученими смугами, що символізують різні аспекти цього ремесла.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

4. Тут Вас зустрічають як старого друга. Пригощають чаєм, кавою чи міцнішими напоями 🙂Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

5. Так процедура королівського гоління виглядає з боку. Підготовка шкіри, розпарення.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

6.  Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

7.   Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

8. Нанесення піни для гоління. Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

9. Поки майстри зайняті оглянемо заклад.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

10. Всього є 4 робочі місця. Три в першому залі…Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

11. Та одне в іншому.20150309-IG4U1427

12. Між залами зона відпочинку. Барна стійка, де можна випити кави чи чогось міцнішого 🙂20150309-IG4U1412

13. У першому залі, ліворуч готують рушники для королівського гоління.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

14. Сигару не бажаєте? Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

15. Поки Ваш майстер зайнятий, Ви можете…Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

16. ознайомитися з цікавинками зі світу гоління, чи…Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

17. …переглянути журнал.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

18. Доречі, по цінах, вказаних на автентичних Playboy за 1969 та 1979 роки видно, що культовий чоловічий журнал подорожчав на півтора долари за 10 років. Від $1 до $2,50 😀Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

19. Оригінальні барберські крісла привезені із Каліфорнії.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

20. Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

21. Можете обрати класику із каталогу. Якщо прийдете без чітких побажань, як Вас постригти, то майстер допоможе підібрати зачіску, яка Вам личитиме.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

22. Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

23. Honda Shadow 750 на ходу!Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

24. Тим часом  майстер Св’ятослав звільнився. Вперше я буду голитися небезпечним лезом з розпаренням шкіри обличчя. Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

25. Отже: королівське гоління. Спершу наносять Pre-shave. Це або піна, або олійка. В моєму випадку ментолова піна. Втирається в шкіру. І на все це накладаються гарячі рушники.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

26. Вас замотують як мумію на кілька хвилин. Відчуття чудові! Чесно.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

27. Потім наносять піну для гоління, знову розпарення рушниками. Далі піна і саме гоління. Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

28. Спочатку за ростом волося, пізніше – проти. Крайнє не рекомендується робити часто, так як воно травматичне для шкіри. Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

29. По завершенню гоління використовується засіб на спиртовій основі. В залежності від чутливості шкіри з більшим та меншим вмістом спирту. Останій штрих – тонізуючий масаж обличчя. Відчуття просто неперевершені, а обличчя гладеньке. Після мене на підстригання бороди прийшов постійний клієнт (один із відомих людей Львова). Він тут вже 4 раз і йому дуже подобається.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

30. Крісло з Audi A8, салон  Recaro. Електронне регулювання позиції працює. 🙂Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

31. Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

32.  Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

33. Косметика для догляду за волоссям, бородою та вусами. Привезена із різних країн: Голандії, Британії, Америки, Польщі. Українська косметика теж є.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

34. Солідна цеглина.Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

35. Заклад For Men only. Дівчинка чекає надворі, поки хлопець радиться 😀 Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

36. Таких розеток я раніше не бачив. А Ви? Дуже зручно. Хочу таке вдома!Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

   За спілкуванням в чудовій компанії час летить непомітно. Проте я встиг дізнатися про деякі нюанси та плани засновників. Наразі Вас голять небезпечними бритвами із змінними лезами, які після процесу утилізуються, а сам станок дезинфікується. Планується гоління небезпечними бритвами з суцільним (незмінним) лезом. В барбершопі Solidol Barbershop Ви можете придбати такі бритви виробництва Франції та Німеччини. Загостренням леза тут теж займаються. Для власників бритв будуть іменні комірки, де можна буде зберігати Вашу персональну бритву і помазок. Як на мене, то це дуже круто! Ви приходити поголитися, дістають Ваші власні предмети для гоління. Лезо доводять на шкіряному ремені, якщо потрібно загострюють.

Solidol Barbershop. Барбершоп Львів.

Індивідуальний підхід.  Як вже згадував, процедура королівського гоління бритвою із небезпечним лезом дуже приємна, мені такий досвід до душі. Я точно знаю, що ще не раз робитиму таку процедуру. Рекомендую спробувати і впевнений, що Вам сподобається. Ціни на послуги Ви можете дізнатися на сайті барбершопу. Ну а я планую ще постригтися в Solidol Barbershop, цікаво, як піде класична стрижка із запропонованих майстрами закладу. А ще буде догляд за нігтями. І теж майстер чоловік 😀 Тож, шановні, тепер ми маємо гідне місце, де розуміють, як правильно доглядати за бородою та вусами, ставлять якість за пріоритет номер один, ну й просто створюють умови для приємного перебування в закладі.

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!