Сінтра. Національний палац «Пена»

   Ми побували в Сінтрі та не все встигли, пам’ятаєте? 🙂 Тож вирішили повернутися, щоб побачити Замки. Вчора сходили в Океанаріум, прогулялись парком Едуарда VII, поїли в HRC та помилувалися нічним Лісабоном з оглядового майданчику Santa Justa. На 6 день подорожі поїхали знову в Сінтру.

Попередні пости про Португалію 1, 2, 3, 4, 5, 6.
 

   Минулого разу ми вирушали з вокзалу Oriente, а коли повернулися в Лісабон на Rossio, то помітили, що це значно ближче до нас і можна йти пішки додому. А тепер рахуємо: до Oriente нам потрібно їхати на метро, а це на двох у дві сторони 5,60 євро і часові затрати, так як їхати далеко і з пересадкою. До Rossio йти хвилин 15-20. Цього разу квитки обійшлися 8,60 євро до Сінтри та назад.

 Вчора вночі ці лавочки біля дому були останнім кадром, а сьогодні першим 🙂лавочки Лісабон

 ТворчістьГрафіті Лісабон

Замок Святого Георгія, там ми з Вами ще побуваємо згодом.Лісабон   

   На вокзалі  Rossio касир запропонував нам придбати daily tickets на двох для Сінтри по 12 євро за людину. Відмовилися, так як не знали яка ситуація із транспортом у Сінтрі і, можливо, покупка квитка у водія буде вигіднішою та дешевшою. По прибутті у місто виявилося, що поїздка на автобусі  на одного наприклад в Палац Пена коштує 5 євро. Нам запропонували вже згаданий одноденний квиток на двох по 10 євро 🙂 А так як у нас на безконтактних картках вже були “заряджені” зворотні квитки до Лісабону, то змусили придбати ще дві безконтактні картки по 0,5 євро, загалом квитки по Сінтрі обійшлися нам 21 євро. По них можна було поїхати на Мис Рока, що у нас було заплановано на сьогодні. Доречі, якщо ви зберегли картки в нормальному стані і чеки про придбання, то потім їх можна повернути і отримати 1 євро.  Потім я зрозумів, що даремно не придбали daily tickets  на вокзалі в Лісабоні.

Для економії на квитках є:

  • Денний туристичний квиток Bilhete Turístico Diário (Більєт Туріштіку Діаріу)  – 10 евро.

Дає право на проїзд на всіх автобусах між Сінтрою, Кашкайшем, та всіх визначних місцях Сінтри. А також Мис Рока.

  • Денний квиток на потяг та автобуси Train & Bus12 евро.

Дає право на проїзд потягом до Сінтри чи Кашкайша, на всіх автобусах (крім 435) між Сінтрою, Кашкайшем, та всіх визначних місцях Сінтри. А також Мис Рока. Правда не відомо, чи цей квиток магнітний.  Так би зекономили більше 🙂

   До Палацу Пена їде автобув 434 від Залізничого вокзалу Сінтра. Маршрут круговий: Залізничний Вокзал СінтраMuseu do Brinquedo Музей іграшки – Centro histórico, posto Turismo Історичний центр, пункт Туризму – Castelo dos Mouros Замок Маврів – Palácio da Pena Палац Пена – Museu do Brinquedo Музей іграшки– Залізничний Вокзал Сінтра. Дорога серпантинами. Та нічого особливого. На вході в Парк при палаці купуємо квитки по 11 євро з особи.

Палац Пена

Від воріт і до самого палацу Вас можуть за 2 євро довести на ось такому чудовому автобусі, та ми обрали пішу прогулянку. Йти не довго і дуже гарна природа. Парк понад 200 Гектарів.Автобус Замок Пена

Біля підніжжя Палацу Вам відкривається така краса!Замок Пена СинтраЗамок Пена СинтраЗамок Пена СинтраЗамок Пена Синтра

Двір Палацу Пена.Дворец Пена Синтра

Експозиція в середині Палацу.Замок Пена СинтраЗамок Пена СинтраЗамок Пена СинтраЗамок Пена СинтраЗамок Пена Синтра

Архітектура. Замок був зведений у 1844 році.Замок Пена СинтраIG4U1987IG4U1988

Таке крісло, можна всю сім’ю розмістити.IG4U1990IG4U1991

Вийдемо на балкон? Яка краса! Можна милуватися безкінечно. Вміли колись принци жити 🙂IG4U1995IG4U1997IG4U1999IG4U2002IG4U2003

Вази.IG4U2005

В кількох залах велися реставраційні роботи та оминути їх через будову замку було важко.IG4U2008IG4U2009IG4U2010

Гарно та нам потрібно йти, нас ще чекає Мис Рока, а може ще щось встигнемо, правда дуже скоро темніє.IG4U2016

Краса в красі !IG4U2025

О, наш автобус. Вирушаємо назад на Залізничний вокзал, звідки на 403 маршруті поїдемо на Мис Рока Cabo da RocaIG4U2029

Залізничний вокзал Сінтри.IG4U2030

Поки сидимо в 403 і чекаємо відправлення, наблюдаємо з вікна таку картину 🙂IG4U2032

Виспався =DIG4U2033

   Наступна зупинка – Мис Рока. Та про нього, про серпантини та вечірній Кашкайш в наступному пості. Палац Пена нам дуже сподобався. Він казково красивий. Прогулянка парком, величні будови, атмосфера давнини. Все це створює хороший настрій та цікаві враження. Це місце варто побачити. Описати все в блозі чи розповісти неможливо, так як виринають все нові і нові приємні спогади, і хочеться повернутися в ті місця.  Ще раз хочеться відмітити доброту та відкритість португальців. Коли ми завершили екскурсію, Віка захотіла зробити ще одне фото в Замку, ми описали “проблему” і нас пропустили повторно всередину, хоч квитки вже були не дійсні. Всі посміхаються, допомагають. Чудовий народ.

Якщо маєте запитання, чи якісь зауваження, задавайте в коментарях. Із задоволенням подискутую!

Stay tuned:)

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!