Gold-статус від Accor Hotels – лайфхак для Ibis, Mercure та всіх готелів мережі

Мандруючи, ми часто натикаємось на мережеві заклади – ресторани, кафе та готелі, котрі представлені ледь на по всьому світу. Величезною готельною мережею є Accor Hotels, відомий за Ibis, Mercure та інші готелі. Уже роками я користуюсь сервісами Booking і Airbnb для пошуку житла у подорожах, а останнім часом ще й застосовую кешбек-сервіс від Topcashback . Та в деяких містах то й же Ibis Budget часто виходить одним із найдешевших варіантів (так щоб уже із мінімально комфортними умовами). Якщо потрапити на акцію, то номери у Ibis Budget можуть дістатись і зовсім за €9! Та є ще цікавіші умови бронювання, ніж у парі букінг+кешбек, доступні через трюк із недорогим отриманням GOLD рівня в програмі лояльності Le Club AccorHotels.

Отже, що дає мандрівнику статус Gold від Аккор Хотелс?

На сьогодні Accor Hotels представлений аж у 109 країнах! Прайс від готелів цієї мережі може потішити економ-тарифами у Ibis Budget і Formule 1, недалеко від них по ціновому класу також є Ibis Styles та просто Ibis, а ще трохи побагатшому можна розміститись у Mercure і Novotel.

20190610-Screenshot_1.jpg

Є в Аккор Хотелс готелі преміального класу, типу Sofitel, Mantis та інших. Особисто мені поки не доводилося пожити у них, бо щоб мандрувати багато – краще мандрувати стримано 🙂 Однак, опинитись в ньому можна і не за гроші, тому й потрібна програма лояльності – із кожним заїздом у готель мережі можна накопичувати бонуси, якими потім покриваються бронювання.

20190610-Screenshot_5

На сайті accorhotels  можна ознайомитись з усіма рівнями програми лояльності. Тут є статуси classic, silver, gold і platinum (перечислені у порядку зростання їхньої «престижності»). Уже на початках Ви можете долучитись до програми під статусом classic, щоб почати накопичувати бонуси і в майбутньому мати можливість прокачати свій статус до silver. Всі переваги приводяться на сайті: безкоштовний інтернет, онлайн чек-ін та інше.. Корисні речі, але нічого особливого! Щоб стати silver потрібно набрати 10 ночей, проведених в готелях.

20190615-Screenshot_2

На початку я обіцяв розповісти лайфхак про статус GOLD – аж третій у градації доступних клубних статусів. Подивимось, чи вартує він якихось махінацій 😉

20190615-Screenshot_3.jpg

Отже, якщо відкинути тривіальні переваги, то золотий статус від Accor Le Club – це ось такі «плюшки»:

  • Ранній чек-ін та чек-аут. Адміністратор рецепції має перевірити наявність номерів, та якщо обставини це дозволяють, заселити Вас раніше, наприклад, з 7 ранку. Так само можна домовитися про пізній виїзд із номеру, наприклад, мені вдавалось залишатись у готелі аж до 19:00. Без жодних доплат! До прикладу, в Ibis у Києві за цю послугу вимагають 600 грн;
  • Апгрейд номеру. Звісно, ця опція також здійснюється за наявності вільних номерів. Проте, той же Ibis часто має багато доступних номерів, і щоразу при заселенні можна пробувати зробити апгрейд, щоби за ті ж гроші опинитись в номері вищого класу;
  • Welcome drink – отримаєте безкоштовний напій при в’їзді в готель (якщо номер для двох, то напій буде для кожного);
  • Додаткова знижка 10%. Цей бонус доступний всім, починаючи від classic. Тому якщо статус Голд Вам все одно не цікавий, подумайте, хоча б про це 😉 .

Всі привілегії можуть виконуватись одночасно. А це означає, що одного разу, заселяючись в готель, Ви можете попросити про апгрейд, і тоді ж сказати ще про ранній в’їзд чи пізній виїзд, а ще отримати свій напій, ну і заплатити на 10% менше! Отже, з перевагами все зрозуміло – на рівень GOLD справді витягують. Останнє питання тепер у тому, як же отримати золотий статус швидко і недорого.

Отримуємо GOLD від Accor Le Club без численних зупинок у мережі та трильйона витрачених грошей

Як ми можемо бачити на сайті готельної мережі, золотий статус надається після 30-ти ночей проведених у готелях Аккор Хотелс, або після витрачених  2800 Євро. Однак, є спосіб отримати його навіть без довгої співпраці з цією мережею, витративши тільки €75! Звісно, про це не сказано на сторінці самої програми лояльності.

Трюк полягає у наступному: будь-хто може зареєструватись у програмі лояльності, а потім одразу придбати зовсім іншу картку – IBIS Business, вартістю €75 на рік. А основна особливість цієї карти – це миттєвий апгрейд до золотого статусу! Крім того бізнес-карта дає 10% знижки на харчування та напої у IBIS та інші бонуси.

20190615-Screenshot_4.jpg

То чи варто робити собі золотий статус в цій програмі лояльності? Залежить від потреб кожного: наскільки часто Ви мандруєте, якого рівня комфортну очікуєте, чи часто потребуєте додаткових послуг (які будуть доступні безкоштовно для власників Голд статусу). Однак, із цим простим лайфхаком золотий рівень стає цілком доступним, та при бажанні будь-кому вийде швидко стати «золотим» клієнтом, навіть якщо Ви лише починаєте зупинятися в Ibis, Ibis Styles та Budget, Mercure, Novotel чи інших готелях, що включені до Accor Hotels.

Уже за декілька подорожей вигода стає очевидною – не потрібно носити із собою всі речі у випадку раннього прильоту, поки настане час для заселення, і можна розміститись у більш просторому номері з кращими зручностями, заплативши лише за найдешевший номер. У деяких містах Ibis Budget може навіть лідирувати по дешевизні на сервісі Booking, але напряму із сайту Accor Hotels це бронювання обійдеться ще дешевше, а завдяки програмі лояльності буде додаткова знижка і накопичення балів, котрі можна буде використати на зовсім безкоштовне проживання.

І трошки фоток по темі:

  1. Вітальний лист та картка із LE CLUB ACCOR HOTELS.

20190522-IMG_0160

2. Картка Ibis Business.

20190522-IMG_0162

3. Запрошення на Welcome drink

20190525-IMG_0193

4. Апгрейднутий номер до Premium, по факту оплачений був самий простий твін у ibis Kiev Railway Station, Київ.

20190525-IMG_0187

5.

20190525-IMG_0188

6. Апгрейднутий номер до Premium, по факту оплачений був самий простий твін у Mercure Hotel Berlin am Alexanderplatz. Номер був прекрасний і дуже великий.

20190616-IMG_0821

7. Вигляд з балкону Mercure Hotel Berlin am Alexanderplatz. ?      20190617-9FBD882C-9F03-4F2B-B981-9FB354BDF970

8. Наступний стей буде також в готелі із мережі Accor Hotels і я проситиму апгрейд номера, отримав кілька знижок (потрапили під акції), нас чекатимуть велкам дрінки ну і все решта, що там є 😉

20190620-Screen Shot 2019-06-20 at 13.11.16.png

Подорожуйте 😉

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!