Booking refund: як повернути гроші за проживання

Чим більше подорожуєте, тим більше різних казусів з Вами трапляється. Мене дуже веселять висловлювання людей на мої історії про затримки рейсів, фейли з апартаментами чи готелями. Начебто, скільки літаю, ніколи не було затримок рейсів чи проблем у готелі. Так, якщо літати у відпустку 1 чи 2 рази на рік у складі організованої групи чи туру, то це дійсно мінімізує ризики. Але якщо Ви подорожуєте частіше, то будьте готові до сюрпризів.

Я не завжди пишу про фейли, бо в них немає нічого заманливого – лише досвід, але якось вже розповідав про випадок із airbnb у Сайгоні. Тоді вдалося все вирішити із власниками, без участі самого сервісу. Але бувають випадки, коли власники житла не хочуть іти на уступки, або йдуть не в тій мірі, яку вимагаєте Ви. Тоді треба звертатися до самого агрегатора чи платформи, через яку Ви робили бронювання.

Найпопулярнішими та найріднішими для мене є Booking.com та Airbnb.com. Тисніть на лінки та реєструйтеся, якщо Ви ще не там, і отримаєте від мене бонуси 😉

Обидва сервіси дуже гарно та оперативно працюють зі скаргами. Ви маєте подати їх у письмовій формі або зателефонувати їм. Останній варіант може виявитися для Вас дорогим, так як роумінг і всі діла.

Написати пост мене надихнув мій друг Ігор, який зараз у США, і стикнувся із проблемою, що забукане житло виявилося, м’яко кажучи, не таким, як очікувалося. Господарі його переселили через 2 дні, але я порадив йому звернутися в Booking.com та вимагати відшкодування. І це працює! На жаль, не всі про це замислюються, і ще менше пробують щось робити.

В листопаді 2018 року ми орендували апартаменти в Будапешті. Робили це в останній момент, оскільки подорожуємо багато, але хотіли як можна дешевше. Коли ми заселилися в квартиру, то помітили, що в коридорі розбите вікно, а надворі вже дуже холодно, ванна жахлива, в кімнаті неприбрано, тощо.

Перше, що ми зробили, повернулися в офіс, розповіли менеджеру про перелік недоліків і попросили нас переселити. Нам відмовили, бо не було місць, гроші повернути також відмовилися – видали електричний обігрівач і пообіцяли вранці прислати майстра. Мене такий підхід не задовільнив і я звернувся в букінг.

Давайте розглянемо процес скарги від створення до отримання коштів:

  1. Фотографуємо все, що візуально описує недоліки помешкання;
  2. Пишимо лист і драматично описуєте, як Ви шоковані, і що це все зіпсувало Вам настрій і ризикує зіпсувати поїздку;
  3. Чекаємо відповідь або телефонуємо додатково на лінію підтримки.

Букінг, як і airbnb, оперативно реагує на скарги і зацікавлений у позитивному вирішенні проблем.

  1. Отримавши лист, мене не задовільнили умови і сума, тому я описав це у відповіді.

Screen Shot 2019-05-01 at 11.44.32

2.

Screen Shot 2019-05-01 at 11.47.05

3. Розбите вікно власники заліпили картонкою, скотчем та простинею. Я все це описав, долучив фотки і надіслав листа. У відповідь підтримка букінгу вислала нові умови, які нас задовільнили.

Screen Shot 2019-05-01 at 11.48.56

4. Ми дійшли згоди.

Screen Shot 2019-05-01 at 11.51.13

5. Далі Нам надіслали сікрет лінк.

Screen Shot 2018-12-02 at 13.01.33

6. Потрібно залогуватися.

Screen Shot 2018-12-02 at 13.27.45

7. Внесли дані картки.

Screen Shot 2018-12-02 at 13.28.43

8. Якщо отримали помилку, потрібно спробувати пізніше.

Screen Shot 2018-12-02 at 13.31.53

9. Оплату проведено.

Screen Shot 2018-12-06 at 15.16.45

10. Гроші отримано за кілька днів.

mono

 

Ось і все! Не забувайте, що Ви клієнт і Вам мають надати відповідний сервіс. Якщо Ви не задоволені, сміливо вимагайте відшкодування. Завжди і всюди!

Подорожуйте 😉

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!