PKIN та Taras Widokowy, або Варшава з висоти

   На Площі Замковій (Plac Zamkowy), в самому центрі Варшави, є один об’єкт, на який зазвичай потрапляють всі туристи, хто вперше у столиці Польщі. Я ж, не дивлячись на те, що у Варшаві був багато разів, на Taras Widokowy, або оглядовій терасі був вперше в цій поїздці. З вежі відкривається чудовий краєвид на простори міста. Ви можете порівняти старі будинки із новобудовами, які розкинулися вдалечінь. Вже неодноразово писав, що обожнюю дивитися на міста із найвищих точок, які доступні для всіх бажаючих. В майбутньому хотілося б побувати на закритих об’єктах. В народі такий рух називається руфінг, від англійського слова roof – дах. Звичайно в рамках розумного, та не будемо загадувати наперед. Наразі пропоную подивитися на Варшаву із висоти пташиного польоту. На денну та вечірню. На красиву та святкову.

1. На Площі встановлена головна ялинка міста. Та ми вже нею милувалися і вдень і ввечері.Площа Замкова (Plac Zamkowy)

2. Нас цікавить ось цей об’єкт. Taras Widokowy. Вхід: 5 zł, пільговий 4 zł.Taras Widokowy

3. Піднімаємося вузенькими, гвинтовими східцями. Бережіть голову, бо низька стеля. З верху відкриваються види на простори столиці. Варшава з висоти

4. Поблизу Площі Замкової бачимо старовинну архітектуру. Варшава з висоти

5. Остання була зруйнована у воєнні часи, та поляки відновили все просто ідеально. Старе-нове місто занесене до Спадщини ЮНЕСКО. Це єдине відбудоване місто, занесене до ЮНЕСКО. Площа Замкова (Plac Zamkowy)

6. Далі видніються висотки та сучасні будови. Спальні райони.Варшава з висоти

7. Сучасний та комфортний транспорт. Улюблена зупинка в центрі.Варшава з висоти

8.  Варшава з висоти

9. З кожним роком з’являється все більше хмарочосів.Варшава з висоти

10. Місцями будинки схожі на львівські.Варшава з висоти

11. Моєю улюбленою будовою у Варшаві є PKIN – Pałac Kultury i Nauki (Палац Науки та Культури). Самі поляки його не люблять. Адже це подарунок Сталіна, згадка про нехороші радянські часи. Будова видніється з багатьох куточків міста. Її хотіли розібрати, та порахувавши затрати від цієї ідеї відмовилися. PKIN - Pałac Kultury i Nauki (Палац Науки та Культури)

12. Вирішили обгородити “сталінку” сучасними хмарочосами, щоб її не було видно.PKIN - Pałac Kultury i Nauki (Палац Науки та Культури)

13. Але наразі в них це не виходить. Палац сяє і манить своєю величчю. Вхід з однієї особи коштує 20 zl. На ліфті Вас піднімають на 30 поверх.PKIN - Pałac Kultury i Nauki (Палац Науки та Культури)

14. З оглядової тераси “ПеКІНу” відкриваються чудові краєвиди. Цього разу був ввечері. Денні фотографії з цього об’єкту маю дворічної давнини. Покажу їх якось в одному із наступних постів про столицю Польщі. Варшава з висоти

15. Вечірнє місто.Варшава з висоти

16. Вогнити розкинулися далеко за горизонт.Варшава з висоти

17.    Варшава з висоти

18. На вікнах 30 поверху встановлена решітка. Напевно від птахів та нещасних випадків. Через неї ввечері важко фотографувати. Там як треба добре виставити штатив, а підвіконники вузькі.Варшава з висоти

19. Сучасні будинки.Варшава з висоти

20. Хмарочоси, які мають закрити PKIN по кругу.Варшава з висоти

21. Фотографії нічних міст завжди красиві.Варшава з висоти

22. Треба експерементувати, вчитися та покращувати їх якість 🙂Варшава з висоти

Описані об’єкти однозначно рекомендую відвідати, коли будете у Варшаві. В одному із наступних постів я розкажу, як добратися зі Львова до Варшави та що подивитися в цьому місті за один вікенд.

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!