Таксі Uklon

   Останнім часом рідко катаюся на таксі. Колись перепробував багато таксо-моторних компанії і мав свого фаворита. Та недавно співробітники порадили новий цікавий сервіс Uklon, де замовлення створюється в аплікації на Вашому смартфоні. Програмку на iphone я встановив і відклав. А оце в суботу випала нагода спробувати її в роботі і хочу поділитися з Вами враженнями та порекомендувати сервіс.

Ідея із таксі через аплікацію не нова. Існує Яndex.таксі, яке працює в деяких містах України. В світі успішно працює американський Uber, який також присутній і в Росії. З'явитися в Україні вони теж планують.

Що ж таке Uklon? Сервіс був створений в 2010 році 22 річним студентом програмістом Віталієм Дяченко та його бізнес-партнером. Перше замовлення – 25 березня 2010 року. Як все починалося розробники описували на хабрі. З того часу принципово, крім дизайну сайту та створення аплікух для смартфонів, мало що змінилося. До недавна Uklon працював лише в Києві, а тепер ось у Львові, Одесі, Дніпропетровську, Харкові, Запоріжжі, Івано-Франківську, Рівному, та Житомирі. По Львову можна побачити рекламу про набір на роботу "Уклоном" таксистів із власним авто. Раніше я думав, що  Uklon просто агрегатор  таксі, але водій, з яким недавно катався розповів, що працює ексклюзивно з Uklon через мобільну аплікацію. Ще один таксист із іншої компанії розповідав, що працює на свою контору та Uklon і замолення йде через програмне забезпечення третього виробника.

Клієнти для мобільних платформ: iOS, Android, Windows Phone.

Давайте подивимся, як виглядає програмка та які в неї можливості. В моєму випадку клієнт під iOS. Для більшої зручності використання рекомендується зареєструватися в системі – в цьому випадку буде доступна історія замовлень, а також постійна знижка в 5%. Але є й «анонімний» режим роботи, що не вимагає реєстрації (до слова, якщо Ви в майбутньому все-таки зареєструєтесь, то отримаєте можливість прив'язати всю попередню історію замовлень зі свого телефону до щойно створеного аккаунту).

1. Інтерфейс гранично простий, складається з п’яти закладок. На першій оформляється замовлення (введення адреси ручне, також є визначення місцезнаходження по  GPS). Можна замовити машину «по місту» (без зазначення кінцевої адреси), «на зараз» або на конкретний час, вказати додаткові умови (кондиціонер, універсал, перевезення тварини і т.д.).

Таксі Uklon  Таксі Uklon

На закладці «Історія» наведені всі попередні замовлення (з можливістю повтору), закладка «Адреси» дозволяє зберігати обрані адреси для прискорення замовлення, і на останній закладці, «Налаштування», можна вибрати мову, місто і ввести параметри входу в свій обліковий запис.

2. Зазвичай машина знаходиться швидко, менше ніж за хвилину.

Таксі Uklon  Таксі Uklon

3. Можна додати до вартості замовлення довільну суму (може стати в нагоді при замовленні таксі в «гарячий» час).

Таксі Uklon  Таксі Uklon

4.  Цікавою особливістю є «рейтинг водія», за яким, теоретично, можна заздалегідь припустити, яким буде сервіс. Рекомендую також виставляти оцінки та писати коментарі.

Таксі Uklon  Таксі Uklon

5. Ось так все просто, зручно та юзабельно. Користуйтеся!

Таксі Uklon

P.S. Це не реклама. Мені за це, на жаль, нічого не заплатили. Просто ділюся з Вами зручним сервісом.

А яке таксі у Львові Ви використовуєте і чому саме його? Пишіть в коментарях 🙂

 

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!