Як потрапити в Mastercard Lounge

Немало карток, навіть без співпраці з програмами LoungeKey та PriorityPass, дають доступ до бізнес-залів. Ідеться про лаунжі від Mastercard, візит до котрих є безкоштовним по цілком доступних преміальних картах. На честь відкриття такого доступу у Львівському аеропорту LWO поговоримо про це детальніше 😉

20190621-маст.jpg

Доступ до бізнес-залів може надаватися власникам українських преміальних карток Mastercard® наступних типів:

  • Platinum;
  • Word Black Edition;
  • Debit Platinum;
  • Corporate.

Слід зауважити, що з картою Platinum чи Corporate доступно небагато сервісів 🙁 З ними можна потрапити у бізнес-зали лише в аеропорту «Бориспіль». Більшими щасливчиками є власники World Black Edition та World Elite – вони можуть претендувати на безкоштовне користування усіма можливими сервісами від Мастеркард (пізніше ми обговоримо, якими саме). Однак, будь-які додаткові можливості – це круто!

Щоб зрозуміти, на які конкретні доступи та безкоштовні послуги Ви можете мати право зі своєю карткою Mastercard, ознайомтесь з цією табличкою:

20190629-мастттт.jpg

Якщо Ви все ж досі не впевнені, які сервіси доступні з Вашою карткою, Mastercard пропонує декілька способів перевірити це: звернутись до банку за місцем видачі картки, зв’язатися з консьєржем (якщо він у Вас є) або написати чат-боту Мастеркард на Facebook (для цього є інструкція).Той же чат-бот може відповісти, чи є лаунж в аеропорту, який Вас цікавить, поговорити про інші популярні запитання або зв’язати із консультантом.

20190623-маст3.jpg

Я кажу, що власники певних карт можуть лише «претендувати» на додаткові сервіси, а не точно їх отримувати, тому що необхідно виконати ще низку умов, окрім як просто бути власником картки.

Навіть якщо Ваша картка підходить, мають виконуватись ці вимоги:

  • Карта активна, а на рахунку є не менше 1 грн;
  • Вказане на пластику ім’я збігається з іменем у посадковому документі;
  • За останні 30+5 днів (де останні 5 + вихідні не входять до розрахунку) з цієї карти має бути витрачено не менше 6000 грн (окрім карт Corporate, для котрих наявність витрат не має значення).

Отже, найскладніше тут з останнім пунктом! На жаль, закупитись у Duty Free та зайти до лаунжу не вийде – витрати за останні 5 днів не враховуються одразу, а 6000 грн мають бути витрачені завчасно, протягом попередніх 30 днів.  Деякі витрати можуть також не братися до уваги, навіть здійснені у відповідний час: зняття готівки, перекази, оплата різних зборів та комісій, покупки із поверненням коштів. Однак, звичайні покупки, оплати за кордоном та в інтернеті враховуються, тому досягти 6000 грн витрат цілком реально. Слід також зауважити, що для карт Corporate кількість витрачених коштів не має значення – доступні із нею послуги все одно надаються безкоштовно, хоч їх і небагато.

20190629-мастт2.jpg

Власники нових карток можуть не засмучуватися – для Вас доступний Welcome-період, в рамках якого надається 35 днів доступу до бізнес-залів без необхідності мати достатній рівень витрат – треба лише мати на рахунку не менше 1 гривні.

20190624-маст5

Для мандрівника зали Lounge від Mastercard – це:

  • Безкоштовна їжа та напої (холодні та гарячі напої, алкоголь);
  • Хороший Wi-Fi;
  • Преса, доступ до комп’ютера та принтера;
  • Спокійна та менш залюднена атмосфера
  • Душ (є не всюди).

Тривалість відвідування залу, зазвичай, може бути обмеженою, тому слід перед подорожжю пошукати інформацію про необхідну бізнес-залу на відповідному сайті від Mastercard або завантажити їхній PDF-файл із правилами та оглядами кожного лаунжу.  Наприклад, у Києві можна перебувати в залі до 3-х годин, а далі – доведеться вийти або оплатити наступне перебування. Звісно, 3-годинного візиту достатньо, щоб освіжитись перед перельотом, поїсти, випити кави та посидіти в інтернеті!

Будь-який бізнес-зал можна знайти по вказівниках – в аеропорту має бути табличка із напрямком до «Lounge». В «Борисполі» можна знайти зали із доступом по преміальному Mastercard у зоні міжнародних та внутрішніх вильотів: один для міжнародних є в терміналі F, а інший міжнародний разом із внутрішнім – у терміналі D. В аеропорту «Київ» зала знаходиться в терміналі А на другому поверсі. В аеропорту «Львів» бізнес-лаунжі доступні для міжнародних та внутрішніх вильотів, а в аеропорту «Харків» – лише для міжнародних.

20190629-маст333.jpg

Деякі бізнес-зали працюють цілодобово, а деякі – закриваються на нічний час, тому потрібно перевіряти детальні умови на сайті Mastercard. Так у Відні ця зала відкривається із 5 ранку та припиняє роботу о 22:00, а в Будапешті вона зачиняється ще раніше – о 19:30. Із корисної інформації на тому ж офіційному сайті Мастеркард можна дізнатися, які сервіси надаються певним лаунжем – чи є там їжа (або тільки снеки), алкоголь, душові кабіни, принтер та інше. Також описується як знайти бізнес-зал, що теж важливо – він може знаходитися в іншому терміналі, ніж Ви розраховуєте, тому потрапити туди Вам не вийде 😉

Виглядає ця інформація наступним чином (на прикладі Відня):

20190623-маст1.jpg

Бізнес-зали Mastercard доступні в таких містах:

  • Київ
  • Москва
  • Будапешт
  • Бухарест
  • Відень
  • Прага
  • Тбілісі
  • Батумі
  • Бішкек
  • Кишинів
  • Львів
  • Харків

Чималий список, а особливо для українців – при вильоті із кожного з аеропортів у Києві, Львові та Харкові Ви може завітати до зали Mastercard 😉 І зауважте, що власники відповідних карток також можуть скористатися Fast Line на вильоті чи прильоті і прискореною реєстрацією на рейс та здачею багажу, залежно від типу карти (це можна перевірити у табличці на початку статті). Детальні умови користування сервісом Fast Line описані на офіційному сайті.

20190624-маст2.jpg

І наостанок підіб’ємо підсумок! Щоб потрапити до бізнес-зали Мастеркард, здійсніть такі кроки:

  1. Переконайтесь, що Ваша картка підходить та всі умови виконуються (про умови було сказано вище);
  2. Перед вильотом зверніться до працівника рецепції у бізнес-залі та надайте свою картку і посадковий талон;
  3. «Свайпніть» своєю карткою та введіть PIN-код на терміналі;
  4. Готово, насолоджуйтесь!

20190624-маст4.jpg

Що ж, навіть в аеропорту мого рідного Львова тепер надається сервіс для преміальних клієнтів Mastercard, тому я певен, що ці послуги цікаві для мандруючих українців. Якщо Ваша картка підходить для отримання такого сервісу – користуйтеся цим бонусом! А якщо ні – завжди можна таку картку відкрити 😉

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!