Vodafone. Моя альтернатива Київстару

   Багато років тому я працював у сфері мобільного зв’язку, тому ця тема дуже близька. Завжди пробував послуги нових операторів, які в нас з’являлися, їх тарифи і нові послуги. Кілька років користувався МТС Ultra, а після зміни роботи повернувся на  Київстар. 

   В Україні не так давно з'явився 3G інтернет (про інтернет третього покоління в Тримоба ми не говоримо, самі розумієте чому). Тож зараз оператори великої трійки змінили свої тарифні плани під інтернет пакети. Я почав міркувати, що ж обрати у Київстара. Свій вибір зупинив на регіональному пакеті для львів'ян "Все за 70". Але з часом об'єму пакету стало мало і перейшов на "Все за 150". Що ж ми отримуємо?

Screen Shot 2016-02-27 at 23.19.31

Впринципі пакету вистачало. Та хотілося б більше інтернету. І останнім часом побільшало дзвінків за кордон, виробнича необхідність 😉 Але ж Ви скажете: зараз є skype, viber, тощо. І будете праві. З появою хорошого мобільного інтернету комунікувати через месенджери та ір телефонію стало дуже зручно, вигідно та дешево. Та як показує практика – не завжди є можливість комунікувати через VoIP телефонію, тому стає в нагоді стара добра телефонія.

   Недавно МТС став Vodafone. Vodafone Group plc — британська міжнародна телекомунікаційна компанія з штаб-квартирою у Лондоні. Є другим за величиною мобільним оператором у світі (після China Mobile) — як за кількість абонентів так і за рівнем доходу станом на 2013 рік. Станом на березень 2014, у всіх країнах своєї присутності обслуговував понад 434 млн. клієнтів. Компанії належать мережі в 21 країнах світу, також вона має партнерські мережі в понад 40 інших країнах. Його структурний підрозділ Vodafone Global Enterprise веде діяльність у сфері телекомунікацій та обслуговування в IT у понад 65 країнах. (wikipedia) 

Вперше Vodafone я користувався перебуваючи в Чехії. А тепер випала можливість спробувати сервіси цього гіганта в рідній Україні. Вдалося підібрати ідентичний номер як на Київстарі, відрізняється лише однією цифрою в коді (дуже люблю красиві номери, магія цифр). Із контрактних тарифів наразі доступний лише один. Називається Red XL і його вартість 150 гривень в місяць. Його я і обрав. Що ми тут отримуємо:

Screen Shot 2016-02-27 at 23.51.47

Абонентська плата ідентична моєму поточному пакету від КС. А далі:

Голосовий зв'язок.

В пакеті від Vodafone RED XL отримуємо повний безліміт в мережі МТС та Vodafone. Крім того 150 хвилин на номери інших операторів, та в 62 країни світу! В Київстарі дається 200 хвилин на інших операторів, і 10 хвилин за кордон. Тому пропозиція від Vodafone для мене смачніша, вище було сказано, що традиційні дзвінки за кордон останнім часом мені актуальні 🙂

Інтернет 3G.

В пакеті від Vodafone RED XL дається 7 Gb інтернету (в Kyivstar пакеті 2,44 Gb). Знову фаворитом є Vodafone, так як я дуже активно використовую мобільний інтернет. Періодично телефон виступає модемом для ноутбука. А це досить великі об'єми трафіку.

Смс юзаю дуже мало, тому їх кількість значної ролі не грає. 

   І найцікавішим у пакетах Vodafone Red є послуга "Роумінг, як вдома". Її я планую випробувати найближчим часом. Так як  багато подорожую, то роумінг є мега цікавим, бо часто буває потрібно зідзвонитися, наприклад, із власником квартири, якщо бронюєте через сервіс airbnb, до речі рекомендую зареєструватися тут. Чи зателефонувати батькам, сказати, що все ок, перебуваючи в горах за кордоном, де не працює навіть Edge інтернет, але є голосовий зв'язок. А ще тут 7Gb мобільного 3G інтернету дається, ну просто казка. Отож за потрійну вартість Вашої абонплати отримуєте такий же об'єм послуг за тарифним планом, які можете використати за кордоном  країнах послуги «Роумінг, як вдома» (15 країн).

Замовити послугу «Роумінг, як вдома» на 30 днів     Перевірка пакетів послуги «Роумінг, як вдома»
*600#  *600*1# 

Про свій досвід із роумінгом від Vodafone Ukraine обов'язково розповім згодом.

З неприємних моментів в користуванні Vodafone номером (користуюся вже місяць): 

  • 3G інтернет нестабільно працює у напівпідвальних приміщеннях. Не працює на трасах за Львовом, в Карпатах, та Стрию. В Київстара з цим все значно краще. Але останні запустили інтернет третього покоління ще влітку, а Vodafone лише в грудні. Тому в недалекому майбутньому ситуація виправиться.
  • Перевірити кількість пакетних хвилин та трафіку за ussd запитом *110*20# вдається із другої, а іноді п'ятої спроби.

IMG_1259 IMG_1260

Ось, до речі, до кінця місяця ще є час, а інтернету використано вже немало, при тому, що цього місяця телефон як модем не використовував. Ну і хвилини та смс теж пішли 🙂

   Мало не забув. Є ще дуже цікавий сервіс від Vodafone Україна. Vodafone TV. Вам доступна велика відеотека та/або ефірні канали за підпискою. Можна дивитися відео на Вашому планшеті чи телефоні, 3G трафік в програмці не обліковується. А ще з'явився пакет "Футбол", де можна дивитися матчі Ліги Чемпіонів, та бути в курсі всіх навколофутбольних тем. Такий собі телевізор в кишені.

IMG_1261  IMG_1262  IMG_1263  IMG_1264  IMG_1264

IMG_1266

   З 1 березня 2016 року в Vodafone Ukraine мають з'явитися нові тарифні плани. Я цього з нетерпінням чекаю, так як цікаво, планую продовжити користуватися оператором, а можливо і остаточно перейти на нього, як основний номер. Час та нові пропозиції   покажуть. 

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!