Ринок Альберта Кейпа в Амстердамі

   В Амстердамі є дуже цікавий ринок, що має назву Alber Cuyp Market. Кожного дня його відвідує велика кільскість туристів. Під час недавньої поїздки і ми не стали вийнятком, хоча потрапили туди випадково. Базар та вулицю, де він розташований, найменували на честь художника 17 століття Альберта Кейпа.

   Зараз ринку понад 100 років, а починалося все із хаотичної купи вуличних торговців. Згодом влада створила ринок. Спочатку він працював по суботах, проте через величезний попит графік змінився: з понеділка по суботу, з 9.00 до 17.00. Тут Ви зможете придбати найрізноманітніші товари (від продуктів хурчування аж до велосипедів), які привозять із різних країн. Добратися туди можна міським трамваєм 4, 16, 24, 25 до зупинки Albert Cuypstraat чи пішки. Колись вулиця, де розташований Albert Cuyp Market була проїжджою, зараз лише для пішоходів та велосипедистів. Базар є досить завантаженим і рекомендованим для відвідин. А ще Ви можете смачно поїсти у численних кафе, які оточують цю місцину 🙂

 

Продають смаколики.

Тут готують при Вас.

Ще трошки і можна буде їсти 🙂

Цей хлопець купив цукерку, типу чупа чупс із коноплею за 1 євро.

Туристів сюди тяне як магнітом.

Велосипеди і все необхідне для них.

Веломайстерня на базарі.

А ввечері територія ринку перетворюється на сміттєзвалище. Вранці це все прибирають.

Будете в Амстердамі, обов’язково відвідайте Alber Cuyp Market.

Stay tuned 🙂

P.S. Коли ми йшли на ринок, мене вразила картина поруч: ремонтували яму на дорозі. Вручну засипали та вирівнювали асфальт, щоб все було зручно та красиво.

А так ремонтують дорожні ями у нас:

Ось так. Засипали і все…

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!