Обмін валюти в Сайгоні

Після більше ніж місяця життя в Таіланді ми приїхали у В'єтнам, місто Сайгон. Так, це його стара назва, яка використовувалася до 1976 року, а зараз найбільше місто країни називається Хошиміном. Вже за один день отримана масса вражень, спостережень та порівнянь із Бангкоком, так як наразі ми знаходимось лише у другій по порядку країні Азії в нашому БігТріпі 🙂 Згадуються слова друзів, на що я відповідав скептично із посмішкою. 

Сьогодні нам потрібно було обміняти долари на в'єтнамські донги. Ми пішли в банк, так як курс банку є кращим в порівнянні із обмінниками, навіть не в туристичних місцях. Сідаю я значить такий за стіл до касирші, говоримо про обмін грошей і т.д. Вона скопіювала мій паспорт із візою (ще й з американською за компанію, прийшлося просити половинку копії знищити. В Таіланді при знятті грошей із картки в терміналі банку касир крім паспорта копіювала мою картку, тож замальовуйте свій CVV код). Далі мої 200 доларів почали прискіпливо розглядати та передавати між касирами. В результаті купюри 2006 року їм не підійшли, тому добре, що в мене були 2009 року. Тут згадалися слова мого друга Ореста Білоуса, що купюри мають бути не старішими 2009 року випуску.

Screen Shot 2018-01-12 at 21.37.25.pngПеребуваючи в Таі мені це було незрозумілим, бо в банках і обмінниках 50 та 100 доларові банкноти 2006 року приймали без будь-яких запитань, а тут на тобі….

20180112-IMG_4910.jpg

Далі згадалися слова ще одного дружбана Макса, що в'єтнамці розсіяні і їх можна легко загрузити, якщо поставити декілька запитань 😀 Касир лоханулася з курсом і видала мені забагато грошей. Замість 22665 VND за 1 USD -> 26650 VND. І помітила це, коли я ще раз перепитав за курс 🙂 Можна було просто піти і бути в профіті. Наразі в мене залишилася ще одненька соточка 2009 року, а як бути далі я не знаю. Всі решта банкноти 2006 року. Буду шукати варіанти, і напишу апдейт. А Ви, якщо плануєте в Південно-Східну Азію, запасайтеся новими баксами, бо старі не в пачьотє…

20180112-IMG_4912.jpg

P.S.: "А ще в Хошиміні крейзі мототрафік, але про це наступного разу" 😉

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!