Обережно квартирні шахраї у Львові

   Для багатьох квартирне питання зараз дуже актуальне. І дуже часто оголошення про оренду квартир шукають на дошках оголошень типу OLX. Останній сайт славиться історіями про шахраїв при покупці товарів. Наслухався я їх вже багато. А сьогодні почув від колеги по роботі історію про пошук квартири для оренди та як його чуть не “кинули”. Далі розповідь Володі (пряма мова).

   Історія почалася з пошуку квартири.  На одному з відомих сайтів оголошень натрапив на цікаву пропозицію від якої було неможливо відмовитися. Однокімнатна квартира з ремонтом і технікою в центрі Львова – і все це за 2300 (при середній ринковій ціні 3000-3500 грн) .

Обережно квартирні шахраї у Львові

Вказаний номер телефону спершу виявився недоступним, звісна річ подумав я і вирішив що квартиру вже здали, а сім-картку просто викинули. І яке ж було моє здивування коли за пару годин мені перетелефонував приємний та ввічливий власник квартири та вибачився за вимкнений телефон, пояснив тим що був стомлений від великої кількості дзвінків маклерів. Впевнившись що я не один із них,  розповів трішки про себе, про те що сам проживає в Іспанії, має там роботу та громадянство. Квартира ж, за його словами, була куплена для сина, але так як той їде на навчання за кордон, житло хоче здати порядним людям які б за ним доглядали та оплачували комунальні послуги.  Згадав “власник” також і про вартість оренди. “Скільки ж то потрібно заробляти, щоб платити за квартиру… Мені головне щоб люди були нормальні і здаю я не заради заробітку ” – сказав він. Поговорили про стан квартири, умови, домовилися зустрітися вечором, попросив не забути взяти паспорт і обіцяв показати документи на квартиру.

За чверть години до зустрічі чоловік перетелефонував і повідомив що не встигає, так як їде з села, та попросив почекати. Хвилин через 40 він знову вийшов на зв’язок та розповів що за два кілометри від Львова наїхав на яму та пошкодив колесо. Попросив ще трішки почекати тому що йому потрібно заїхати на СТО.  З думкою про переїзд в нову затишну та недорогу квартиру я погуляв вечірнім Львовом ще пів годинки. Власник знову перетелефонував, сказав що вже виїжджає, але йому терміново потрібно зв’язатися з партнерами по бізнесу за кордоном, а на рахунку у нього не вистачає коштів. Звернувшись до мене “друже” він чемно попросив скинути йому хоч трішки грошей які  поверне як тільки приїде. Його трішки вимірювалося в сумі 100 гривень. В мені  декілька хвилин здоровий глузд боровся з жадністю, але остання перемогла  і я пішов шукати автомат для поповнення.

Я уже  почав вводити номер телефону коли  краєм вуха почув уривки розмови молодої пари за спиною.  Дещо в їх словах мені здалося знайомим: квартира, оренда, “скільки його ще  чекати”. Задумався… Розвернувшись побачив що вони уже відійшли на метрів п’ять. Хоч як би дивно це не виглядало, але я догнав їх і запитав чи не на власника квартири вони тут чекають. В відповідь я почув веселе “Так!”. Я перетелефонував до “власника”, але він моєї радості з приводу зустрічі нових друзів чомусь не розділив, напевно тому що гроші я йому скинути ще не встиг. Спілкуватися зі мною не захотів, кинув трубку…. Ми ще не встигли попрощатися з новими знайомими, як наш “орендодавець” знову мені перетелефонував, запитав чи я уже справився з поповненням. Важко йому напевно розібратися з великою кількістю номерів потенційних “орендарів”. Наша розмова знову не склалася. Він поклав трубку та вимкнув телефон.

Номер телефону в оголошенні: 0931285463

Номер телефону який просили поповнити: 0986322961

Посилання на оголошення: http://lvov.lv.olx.ua/uk/obyavlenie/zdam-svoyu-1-kom-kvartiru-IDdddFD.html#2ffa197e3a (оголошення вже видалено)

Той же шахрай. http://zvonki.octo.net/number.aspx/0986322961

Так що будьте обережні та не потрапляйте на гачок до шахраїв. Цікаво, як можна його вичислити? Чому нічого не роблять із такими номерами оператори? Чому нічого не робить із картками шахраїв Приватбанк?

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!