N26 – карта для подорожей від німецького банку

Зареєструватися в N26 треба 😉 по моєму реферальному лінку

З якою карткою їхати в подорож? Я постійно думаю над цим питанням і випробовую нові для себе банки та тарифи. Цікаво, що інколи ці банки є новими не лише для мене – буває, що геть ніхто про них не чув, тобто, від мене дізнався вперше. Одною із таких карток є N26 від німецького онлайн-банку. Всі, хто цікавились можливістю відкрити рахунок у євро за кордоном, імовірно уже стикались із N26, бо він знаходиться у ТОПі європейських карток для мандрівників. Та саме в Україні про цей банк говорять мало, хоча для українців цілком можливо зареєструватися в цьому сервісі, завдяки декільком маневрам. Дізнаймося, як це зробити та для чого!

1  N26 Україна.jpg

Мобільний банк N26 і тарифи

Європейський мобільний банк сподобається цифровим кочівникам та взагалі кожному, хто платить карткою в іноземній валюті. Випуск і обслуговування найпростішої карти цього мобільного банку є безкоштовними, хоча N26 також пропонує платний тариф «You» або навіть металеву картку.

2 N26 Україна.jpg

Про платні тарифи поговоримо наприкінці, адже всіх цікавить, що можна отримати без абонплати 😉 І особисто в мене також цей тариф. Розглянемо цю найпростішу, а головне – безкоштовну карту, і почнімо з дизайну! Погодьтеся, що прозорий пластик виглядає дуже нестандартно, і в Україні поки немає жодної схожої картки.

3 N26 Україна.jpg

Рахунок у євро – це круто, адже він краще підходить для оплати у подорожах Європою, ніж гривнева карта. Але припускаю, Ви ще не здогадуєтесь, чим ця карта особлива, бо рахунки у євро легко відкрити в українських банках. Отже, що робить N26 особливо крутим для мандрівників з України? Розкриваймо козирі!

4 N26 Україна.jpg

Перша «фішка» – це курс обміну. За моїми спостереженнями тут Ви дешево придбаєте будь-яку іншу валюту за євро. Ось приклад, як це виглядає в додатку:

5 N26 Україна

 

Продовжуємо! З N26 можна оплатити все, що завгодно – офлайн чи в інтернеті. Кошти із європейського рахунку приймаються навіть тими сервісами, які відхиляють оплату з українських карт. Додаткових комісій не передбачено – платити у євро і в інших валютах можна абсолютно безкоштовно і по хорошому курсу обміну.

6 N26 Україна.jpg

Звісно ж, діло не тільки в додатку для смартфона та оплаті з картки – гроші з N26 можна і в руках потримати! Знімайте свої кошти у звичайних європейських банкоматах без комісій до 5 разів на місяць. У всіх можуть трапитись такі випадки, коли в подорожі спонтанно знадобилась готівка – картки приймаються далеко не всюди. З N26 більше не треба возити із собою в мандри багато готівки «про запас», бо Ви завжди знатимете, що в разі чого – у Вас є безкоштовна карта, з якою можна підійти до найближчого банкомату та без жодних втрат отримати потрібну суму місцевими банкнотами.

7 N26 Україна.jpg

Зазвичай п’яти візитів до банкомата із надлишком вистачає, навіть для безперервного життя у подорожі (це ж не важко, прорахувати потреби в готівці на тиждень наперед 😉 ). Повна відсутність комісій стосується банкоматів із Єврозони при отриманні коштів у євро. Ви також можете скористатися банкоматом в інших частинах світу на цих же правилах, окрім єдиного – за конвертацію із євро в інші валюти доведеться сплатити 1.7%. Однак, це дуже демократична комісія, порівнюючи з багатьма простими банками, тому я продовжую рекомендувати цю картку (за винятком якщо у Вас немає окремої карти з конкретною місцевою валютою та крутими тарифами).

8 N26 Україна.jpg

Отже, 1.7% – це невеликий відсоток за конвертацію, який Ви сплачуєте лише при знятті валюти, відмінної від євро, та лише на безкоштовному тарифі від N26. А платите карткою у будь-якій валюті без комісій! Видача коштів у євро теж не має комісій, а на платних тарифах можна уникнути навіть плати за конвертацію готівки в інші валюти.

Зверніть увагу, що ATM, у котрому Ви маєте намір зняти гроші, мусить належати звичайному місцевому банку, адже в аеропортах чи деінде можна зустріти й такі банкомати, що мають власну комісію (з мого досвіду це часто банкомати мережі Euronet). Завжди читайте, що написано на екрані банкомату, адже при наявності додаткових комісій Ви будете попереджені! N26 зі свого боку не зніматиме коштів, але Ви можете заплатити їх тому, хто обслуговує банкомат. У своїй підтримці N26 пропонує скористатися програмкою від Mastercard для пошуку банкоматів на мапі.

9 N26 Україна.jpg

Додаток N26: інтерфейс та можливості

Програмка для мобільного банкінгу дуже зручна, і тут є все, що Ви звикли бачити в аналогічних додатках: історія транзакцій, рахунки, налаштування, особиста інформація, переказ коштів іншому користувачу N26 і т.д.

10 N26 Україна

За запрошення нових користувачів тут дають бонуси: коли Ваш друг вперше витратить €15 у будь-якому магазині, Ви отримаєте €15 на свій рахунок. Ось так виглядає форма для надсилання коштів одне одному:

11 N26 Україна.jpg

У Вашому профілі доступне створення додаткових «Spaces». Це накопичувальні підрозділи єдиного рахунку, у яких пропонується зберігати кошти для окремих фінансових цілей. Наприклад, Ви створите окрему гілку для коштів на подорожі або інші побажання. Ви завжди витрачаєте кошти з основної гілки, а всі решта підрозділи є тільки накопичувальними, хоча в будь-який момент Вам вдасться перевести їх знову на основний рахунок.

12 N26 Україна.jpg

13 N26 Україна.jpg

Як тільки Ви щось оплатите чи отримаєте кошти – надійде сповіщення із додатка. І звісно, можна налаштувати ліміти на витрати та зняття готівки, заборонити оплату онлайн чи за кордоном, встановити інший пін-код, а також тимчасово заблокувати карту.

Усі витрати розподіляються за категоріями, а також ведеться статистика витрат. До кожної грошової події в додатку можна прикріпити фотографію чека чи покупки.

14 N26 Україна.jpg

Тип Вашого рахунку в N26 буде дебетовим. Тут підтримуються безконтактні платежі, і Ви зможете додати свій N26 до гаманця Apple Pay чи Google Pay. Однак, це залежить від того, в якій країні Ви вказали адресу отримання. Наприклад, у Польщі зараз N26 підтримується у Apple Pay, а в Google Pay – ні.

15 N26 Україна

N26 Україна – як відкрити рахунок?

Для обслуговування українців у цьому банку немає спеціального сайту, україномовної підтримки та продуманих шляхів для поповнення рахунку. Звісно, це недолік. Однак, нічого не забороняє Вам узагалі зареєструватися з українським закордонним паспортом. Перелік країн, громадянство яких підтримується сервісом, є дуже великим. Єдиний нюанс, що картку не висилають до України – Вам потрібно мати когось, хто отримав би її у Європі. На цьому етапі в конверті знаходиться просто кусок пластику, і він ще не активований, тому Ви нічим не ризикуєте в плані безпеки, якщо попросите знайомого отримати листа і переслати його до України.

16 N26 Україна.jpg

Ось повний перелік країн, на котрі Ви можете вказати адресу для отримання листа від банку:

17 N26 Україна.jpg

Сервіс надається англійською мовою, а також тут підтримується німецька, іспанська, італійська та французька. Це важливо, адже при реєстрації Вам буде потрібно пройти онлайн верифікацію – поговорити з оператором. Відбувається це досить легко, навіть якщо у Вас негаразди з іноземною мовою – оператор попросить навести камеру на паспорт, зробить Ваше селфі, попросить продиктувати електронну пошту по кожній букві та запитає декілька простих речей, наприклад, чи ніхто Вас не примушував здійснити цю верифікацію 😉

18 N26 Україна.jpg

Отже, реєструємось! Керувати коштами тут можна не додатком єдиним – є і веб версія, у котрій доступна навіть реєстрація. Та рекомендую пройти її через додаток – там же зручно одразу поговорити з відео, і всі налаштування доступні, і просто користуватись мобільним банком буде зручніше зі смартфону, бо так він задуманий 😉

А тепер, проаналізуймо все ще раз! Які переваги банку N26 для українців вартують того, щоб оформити в ньому картку:

  • Зняття готівки у банкоматах по всьому світі без комісії (відносно «без комісії», всі нюанси ми детально обговорили вище);
  • Вигідний курс обміну та доступність різних валют;
  • Налаштування безпеки за один клік: блокування карти, ліміти та заборона окремих видів платежів;
  • Миттєве отримання сповіщень про зміни на рахунку та сортування витрат по категоріях;
  • Зручний додаток і веб-версія;
  • Авторитет німецького банку (можна зберігати тут гроші у євро і не боятись, що гривня знову ослабне).

Платні тарифи у N26: You і Metal

Можливо, Вас зацікавить навіть платне обслуговування 😉 Як на мене, це потрібно, коли Ви часто знімаєте готівку у різних країнах – тоді не буде 1.7% за конвертацію із євро в інші валюти та комісії за зняття без обмежень. Хоча, важко придумати обставини, за яких Вам знадобиться понад п’ять візитів до банкомата на місяць, бо я вірю у розрахунки картою, та і знімати можна не надто крихітними сумами 😉 Якщо раптом Ви знімаєте еквівалент €1000 в інших валютах протягом кожного місяця, то комісія за конвертацію склала б €17, а тоді вже краще перейти на тариф You за €9,9 і мати всякі вигоди.

19 N26 Україна.jpg

Платні тарифи мають багато пільг! З N26 You Ви отримаєте медичне страхування без обмеження по сумі, компенсацію затримки чи скасування рейсу (від 4 годин затримки та до €400), втрати багажу, крадіжки грошей, стоматологічних витрат та інших випадків.

20 N26 Україна.jpg

N26 Metal – найдорожчий тариф. Якщо він недоступний Вам для оформлення, то майте на увазі, що це може змінитися через деякий час після користування безкоштовною картою N26. Metal  включає все, що й You, але має певні доповнення: особливе персональне обслуговування, знижки в кількох партнерських мережах та металева карта.

21 N26 Україна.jpg

Вартість платних тарифів – €9,9 за You або €16,9 за Metal на щомісячній основі. Всі тонкощі тарифікації по безкоштовному і платних тарифах повністю описані у pdf документі на офіційному сайті банку. Слід також зазначити, що в N26 є окремі безкоштовні або платні Business картки для фрілансерів та потреб бізнесу, але один користувач може мати одночасно лише одну карту (у нашому випадку це рахунок для особистих потреб). Відмінність карти для цілей бізнесу – 0.1% кешбеку на всі витрати, тобто 1 євро із 1000 витрачених, що надто мало, аби розглядати серйозно.

23 N26 Україна.jpg

До речі, мій улюблений monobank надихався та багато чого запозичив зокрема у N26 та інших фінансових сервісів таких як Revolut, Monzo, тощо. І, якщо в останніх наразі зареєструватися без європейських документів неможливо, то N26 наше одне із небагатьох рішень!

Якщо Вам цікаво користуватися N26, реєструйтеся по моєму реферальному лінку. Маєте запитання – пишіть в коментарях. Я можу багато розповісти та проконсультувати по картках, банках та сервісах. 😉

Варто писати про фінансові сервіси та картки ще?

 

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!