Класична лазанька :)

Давно я не писав під тегом “Мужик біля плити“. А недавно готував лазанью і вирішив з Вами поділитися рецептиком.

Лазанья – це італійське традиційне блюдо, рецепт класичної лазаньї містить в собі листи тіста, начинку з м’яса і овочів та соусу. Все це запікається в духовці. У деяких рецептах листи тіста для лазаньї відварюються, а ми готуватимемо лазаньку в якій використовуються «сирі» листи тіста, соуси бешамель, болоньєзе та сир пармезан.

Інгредієнти для класичної лазаньї на 3-4 порції:

  • 1 упаковка листів тіста для лазаньї;
  • 100 грам сиру пармезан;

Інгредієнти для соусу болоньєзе:

  • 400 грам яловичого фаршу;
  • 1 середня морква;
  • 1 цибуля;
  • 2 зубчики часнику;
  • 2 ст.лож. оливкового масла;
  • 250 грам подрібнених томатів;
  • Орегано, вино біле сухе, сіль і перець за смаком.

Інгредієнти для соусу бешамель:

  • 50 грам вершкового масла;
  • 5 ст.лож. борошна;
  • Молоко.

Цибулю, часник, і моркву дрібно ріжимо кубиками. Розігріваємо на середньому вогні сковороду з оливковою олією і смажимо в ній часник з цибулею, близько 2 хвилин. Потім додаємо туди моркву і продовжуємо смажити ще хвилин 4-5. Далі кладемо фарш, перемішуємо, додаємо до смаку орегано, сіль і перець.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Смажимо ще 5 хвилин, потім в сковороду викласти подрібнені томати і вино, тушкуємо все під кришкою близько 20-25 хвилин.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Пробуємо на смак і при нестачі будь-яких спецій додаємо ще. Все, соус болоньєзе у нас готовий, викладаємо його в миску і залишаємо остигати. Правильно приготовлений соус повинен бути і не густим і не рідким.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Починаємо готувати соус бешамель:

Беремо невелику каструльку, бажано з дном, яке не підгорає, ставимо її на маленький вогонь і викладаємо в неї вершкове масло.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

В іншу миску висипаємо просіяне борошно, додаємо трохи молока і ретельно перемішуємо (суміш повинна бути рідкою). Потім в розтоплене масло поступово через ситечко додаємо молочно-борошняну суміш при постійному помішуванні, не знімаючи з вогню. Залишки молока також потрібно влити в каструльку стільки, щоб соус придбав консистенцію густої сметани без грудочок. Готовий соус викладаємо з миску і залишаємо остигати.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ну, ось у нас все охололо, тепер пора вмикати духовку на 180-190 градусів. Беремо форму для запікання. На дно форми викладаємо шар соусу болоньєзе, потім лист тіста і змащуємо його соусом бешамель. У такій почерговості треба викладати всі інгредієнти поки вистачить соусу болоньєзе, більше 6-ти шарів тіста краще не робити. Останнім шаром у вас повинен бути соус болоньєзе. Зверху соус потрібно посипати тертим сиром пармезан і відправити форму в духовку на одну годину.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

А через годинку отримуємо нашу лазаньку. Смачного!

 20161113-img_5471

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!