Гречано-курячі котлети

Не секрет, що вже кілька місяців, тричі на тиждень, вранці, я ходжу в спортзал. Хочеться привести себе в порядок і підтримувати хорошу форму. Але самого спортзалу мало, потрібно також слідкувати за харчуванням. Кажуть, що заняття фітнесом – це 40 процентів успіху, а інші 60 – правильна їжа та її споживання. Зараз активно слідкую за цим. Шукаю різні рецепти. Сьогодні спробував мегасмачні котлети, тож хочу з Вами поділитися рецептом.


FullSizeRender

Отже два найпопулярніші фітнес-продукти в одному! Для приготування котлет за даним рецептом можна використовувати не тільки гречану крупу, але й гречані пластівці, які не вимагають попередньої теплової обробки.
Інгредієнти:

 

Курячий фарш 400 г
Вода 0,3 л
Гречана крупа 100 г
Ріпчаста цибуля 1 шт.
Яйця 1 шт.
Соєвий соус 2 ст.л.
Перець чорний мелений за смаком
Сіль за смаком
Панірувальні сухарі за смаком
Соняшникова олія 2 ст.л.


Приготування:

Відварити гречану крупу. Ріпчасту цибулю очистити, вимити, обсушити, дрібно порубати ножем або подрібнити блендером. Додайти в курячий фарш остигнувшу гречану крупу, подрібнену ріпчасту цибулю, яйце, соєвий соус, чорний мелений перець і сіль за смаком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти. Якщо фарш вийшов занадто рідким, можна додати в нього кілька столових ложок панірувальних сухарів. Сформуйте з фаршу акуратні котлети, обваляйте їх у панірувальних сухарях. Обсмажте з двох сторін до появи золотисто-рум'яної скоринки. Подавайте з овочами. Смачного!


Поживна цінність на 100 грам:

Кілокалорії 93,2
Білки 8,2 г
Жири 3,9 г
Вуглеводи 6,5 г

Котлети вийшли дуже смачними. Рекомендую. Також можна не додавати соєвий соус та олію, а смажити на воді. Я зробив саме так. 

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!