Фінал ЛЄ 2015. Варшава.

   Вже більше року фотографую футбол. Захопився якось цим ділом. Дуже подобається атмосфера стаідону, повні трибуни. Майже всі матчі, які проводяться у Львові, на “Арені Львів” та на стадіоні “Україна” я стараюся відвідувати. А оце недавно випала нагода побувати на Фіналі Ліги Європи 2015 у Варшаві. Подав на акредитацію і не дуже й то сподівався, що потраплю, але доля розпорядилася так.

   На фінал нас поїхало четверо фотографів, машиною. Із розрахунком, що після матчу через ніч повернемося до Львова. Їхали через Грушів, кордон пройшли без черг. Стільки українських автономерів в Польщі я ще не бачив, на заправці здавалося, що ми в Україні. До стадіону допленталися о 17 годині, пропарилися із пошуком паркінгу і побігли отримувати акредиації. Спізнилися на іструктаж, але встигли отримати техніку від CPS. Пофотографувати футбол на Stadion Narodowy w Warszawie я мріяв давненько, а тут ще вдалося спробувати найкраще обладнання в світі, яке я колись собі обов’язково куплю! Фотокамеру Canon 1Dx та телеоб’єктив Canon EF 400mm f 2.8L IS II USM. Варто відзначити, що відповідальні фотографи приїжджають задовго до матчу, за 4-5 годин до початку гри (а корейці, ті взагалі готові прибути в прес-центр до світанку, займаючи чергу моноподами та валізами). Це робиться для того, щоб бути першими на видачу акредитацій. Таким чином можна собі обрати найкращі із доступних місць для фотографування. Кращими місцями завжди були стільчики за воротами з боку лавок запасних. Більшість таких місць зарезервовані міжнародними агентствами, і залишки цінуються на вагу золота. Друга причина – видача фототехніки. Якщо Ви хочете вибрати кращу техніку з усієї лінійки об'єктивів і камер – будь ласка, будьте першими в черзі. В іншому випадку будете знімати тим, що залишилося. В нашому конкретному випадку черга на видачу акредитацій та вибір місць була визначена заздалегіть. Я потрапив в приорітетну, першу групу і одним із перших отримав квиток на харчування та вибрав місце фотографування.

   Вже давненько хочеться спробувати вести відеоблог. Це непросто, якщо хочеш, щоб було цікаво. Треба трохи попаритися. В крайніх поїздках пробую щось триндіти на камеру, пропоную подивитися уривки, як вигладав стадіон, вболівальники та медіазона. А нижче буде традиційний фоторепортаж, в більшості відзнятий на 1Dx.

1. Ось таким ми побачили стадіон відразу після прибуття.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.2.  Фінал ЛЄ 2015. Варшава.3. На вході наші акредитації перевіряли зчитувачем.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.4. Офіційний Фан шоп.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.5. Вхід в медіазону для журналістів, фотографів та камераменів 🙂Фінал ЛЄ 2015. Варшава.6. CPS. Canon Professional Services. Тут я почистив свою фототехніку, та взяв напрокат на матч найкрутішу та найдорожчу фототехніку в світі!Фінал ЛЄ 2015. Варшава.7. І ось ми виходимо на поле!Фінал ЛЄ 2015. Варшава.8. Фотографи готуються до роботи, вболівальники до підтримки!Фінал ЛЄ 2015. Варшава.9. Стадіон. Чаша мені дуже подобається. В погану погоду чи зимою можна закрити 🙂Фінал ЛЄ 2015. Варшава.10. Вболівальники Дніпра і не тільки. Вони варті окремого посту. Думаю, що зроблю такий.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.11. Дуже круто із моніторами вверху. Можна подивитися повтори, щоб зрозуміти, що сталося. Фінал ЛЄ 2015. Варшава.12. Перед матчем почалося шоу.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.13. Дівчина-фотограф із такою “базукою”. Якось незвично для мене таке 🙂 Світлана – клубний фотограф “Дніпра”. Фінал ЛЄ 2015. Варшава.14. Камера на тросах. За її роботою дуже цікаво було спостерігати.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.15. Шоу я не зрозумів.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.16. Андрій задоволений фотоапаратом, каже що 1Dx чудовий.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.17. Кубок. За нього сьогодні боротимуться фіналісти.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.18. На поле виходять судді та футболісти.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.19. Кадри з гри. Якість картинки просто вражає. Не знаю, як тепер зможу фоткати на свого старенького 1D…Фінал ЛЄ 2015. Варшава.20. Фінал ЛЄ 2015. Варшава.21. Фінал ЛЄ 2015. Варшава.22.  Фінал ЛЄ 2015. Варшава.23. Після першого голу фанати “Дніпра” запалили фаєри. Фінал ЛЄ 2015. Варшава.24. Вигляд із мого робочого місця в перерві.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.25. Коломойський дуже цікаво виходить на фотках. Тут він здивований….Маркевича побачив…Фінал ЛЄ 2015. Варшава.26. А тут взяв фотокамеру і пішов знімати футболістів 😉Фінал ЛЄ 2015. Варшава.27. Після гри футболісти із сім’ями позували та кривлялися фотографам.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.28. Нагородження. Схоже на українські прапори 😉Фінал ЛЄ 2015. Варшава.29. Переможці.Фінал ЛЄ 2015. Варшава.30. Після матчу ми здали техніку, перебрали трошки фоток, перекусили та вирушили в дорогу додому. Вранці на роботу. Прощальне фото. До зустрічі Народовий!Фінал ЛЄ 2015. Варшава.

   В наступному футбольному сезоні хотілося б пофотографувати на “Олімпійському” в Києві та  на “Сантьяго Бернабеу” в Мадриді

P.S. Фотки з події можна переглянути тут. На сайті Футбол 24 є ще багато моїх фоторобіт. Шукайте ; )

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!