Бюджетний фітнес трекер MiBand

   Тема фітнес трекерів сьогодні дуже актуальна. Пам’ятаю ті часи, коли для підрахунку пройдених кроків та спалених калорій використовував різні програмки на айфоні. Вони швидко садили батарею та були не дуже ефективними, так як смартфон з собою носиш не всюди. Літом, під час перебування в Берліні, збирався купити собі Jawbone UP24, та тоді мене відмовили. Зараз віддати за джабон, який у багатьох моїх друзів прожив не більше 9 місяців стільки грошей я б не ризикнув. Не то сьогодні євро, що раніше. І ось цієї зими випадково купив собі китайський фітнес трекер Xiaomi Mi Band. Ви запитаєте: як то так випадково? То були дні, коли Приватбанк намутив фігні. Я тоді готував статтю для одного ресурсу і мені треба було текст смс, який приходив про неуспішні операції від Привату. Зайшов на один китайський сайт, обрав перший товар, що потрапив на очі, обрав валюту гривню і …транзакція пройшла, а я очікував смс про неуспішну транзакцію. Так я став володарем цього браслету, ціна за який – $18. Посилка їхала з 15 січня – 3 лютого. І 4 числа я почав користуватися цим чудом техніки. Станом на сьогодні використовую трекер вже місяць і хочу поділитися своїми враженнями.

Технічні характеристики.

Ось заявлені характеристики і можливості трекера, і додатку для смартфона:

Крокомір;

Трекер сну;

Розумний будильник;

Повідомлення про вхідні дзвінки;

Лічильник калорій;

Робота в режимі очікування до 30 днів;

Розблокування смартфона – для власників пристроїв з прошивкою MIUIv6 (і не тільки);

Розмір: 36х9х14 мм;

Матеріал: пластик, алюміній;

Вологозахист: IP67;

Акумулятор: 41mAh;

Bluetooth-чіпсет: BT4LE

Комплект поставки та зовнішній вигляд.

1. Фітнес трекер Xiaomi MiBand приїджає в ось такій упаковці.Бюджетний фітнес трекер MiBand.

2. Все акуратно запаковано.Бюджетний фітнес трекер MiBand.

3. В комплект поставки входить сам трекер в браслеті з термопластичного силіконового вулканізата, кабель для зарядки та інстукція на китайській мові.Бюджетний фітнес трекер MiBand.

4.   Бюджетний фітнес трекер MiBand.

Аплікація для телефону, прошивка та налаштування профілю.

Аплікація для трекера є під IOS та Android. Власників Windows Phone обділили 🙂 Для створення аккаунту завантажуємо аплікацію в телефон і через кілька нехитрих кроків все готово до роботи. Якщо не виходить через аплікацію, то реєструємося через сайт виробника.

Бюджетний фітнес трекер MiBand. Бюджетний фітнес трекер MiBand. Бюджетний фітнес трекер MiBand.

Вказуємо ріст, вік, вагу та мету. І вперед.

Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.

При кожному оновленні ПЗ трекер прошивається.

Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.

Крокомір.

   Я поставив мету – 10 тисяч кроків. З моїм ритмом життя цю цифру досягнути просто. Бувають дні коли більше 10000, іноді менше. Робота ж  сидяча 🙂  Крокомір вміє рахувати кроки, біг, та пишуть, що їзду на велосипеді. Останнє не досліджував. Коли Ви махаєте рукою, MiBand це також вважає кроками 🙁 Як трекер рахує біг я так і не зрозумів, бо без будь якого run екшену за день отримуємо в статистику бігові дистанції. Дивно і незрозуміло. Треба досліджувати. Загалом працює непогано. Похибка невелика. Порівнював із показниками Moves на iPhone. Якщо хочете подивитися, скільки Ви вже пройшли за сьогодні, у вас є два варіанти. Перший – це відкрити телефон, дочекатися синхронізації і побачити кількість пройдених кроків. Другий – це зробити жест, як ніби Ви дивитеся на годинник на руці (якщо вам пощастить і ви зможете швидко це зробити). І тоді браслет почне блимати. Один  індикатор означає, що ви ще не пройшли і 1/3 від запланованого. Два миготливих діода – 1/3 вже пройдена, і ви наближаєтеся до 2/3 від мети. Коли ви досягнете мети, браслет порадує Вас вібрацією і переморгуванням.

Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.

Трекер сну і розумний будильник.

   Для мене функція трекінгу сну та розумний будилькик – найцікавіші опції в фітнес браслеті. Всю ніч браслет фіксує, як Ви спите. Стежить, в якій фазі сну перебуваєте. MiBand розрізняє глибокий сон, швидкий сон і пробудження. Якщо ви прокинетеся серед ночі і підете попити води, програма це запише. Або навіть короткочасна активність і та буде зафіксована. Наскільки точно трекер визначає фази сну – важко сказати. Кілька раз я спеціально фіксував коли ліг спати, прокидався вночі та вставав вранці. Іноді показники сходяться дуже чітко, а іноді повна невідповідність реальності із статистикою : )

Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.

Як же працює розумний будильник?

Налаштовано розумний будильник: якщо за 30 хвилин до потрібного часу Ви почнете ворушитися, провібрує 3 рази. У призначений час – 1 або 3 рази, залежно від Вашої активності. Для роботи розумного будильника обов'язково налаштуйте повтор. Наприклад пн-пт або кожен день. Якщо встановлено звичайний будильник: в призначений час провібрує 5 разів В обох випадках буде працювати нагадування, поки Ви не встанете: по 5 вібрацій кожні 10 хвилин до 6 разів, тобто протягом 1 години. Для скасування поточного нагадування слід потрясти рукою або постукати пальцем по браслету.

Чи працює будильник без телефону?

Так. Досить синхронізувати один раз для того, щоб задати графік часу для будильника. У браслета є своя фізична пам'ять для зберігання такої інформації.

В якій фазі будить розумний будильник?

Браслет будить у фазі легкого сну, вона ж N2 фаза (Non-REM). Іншими словами, браслет намагається Вас розбудити після переходу від фази швидкого сну до початку другої стадії фази легкого сну, саме в ці моменти Ваше тіло готове до "безболісного" пробудження і Ви будете почувати себе бадьорим.

Чи можна змінити силу/кількість вібрацій будильника?

Ні.

Чи можна відслідковувати денний сон?

Можна. Спати можна кілька разів на добу і розумний будильник спрацює в будь-якому випадку, але в статистику піде тільки один сон.

Для мене розумний будильник став справжнім відкриттям. Результат виявився значно кращим ніж я очікував.

Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.  Бюджетний фітнес трекер MiBand.

Автономтість

Батарею я зарядив в перший день користування трекером. Синхронізую з телефоном двічі на день. Вранці – статистика сну, ввечері – пройдені кроки. Налаштовано розумний будильник, який вібрує щодня. Кілька раз використовував віброповідомлення про вхідні дзвінки. Через місяць користування без підзарядок батарея має ще 60 % заряду. Ну чудово ж. З таким темпом використанням можна підзаряджати раз в 2 місяці.

 

5. Трекер водозахищений. З ним можна ходити в душ. Але не варто занурюватися та брати в сауну. Були інциденти. Я люблю водозахищені речі.Бюджетний фітнес трекер MiBand.

6. На руці лежить дуже зручно. Бюджетний фітнес трекер MiBand.

7. Заряджається від комп’ютера. Використовувати різні адаптори від розетки не рекомендую. Пишуть на форумах, що після таких зарядок трекери виходять з ладу. Бюджетний фітнес трекер MiBand.

8. Готовий до роботи 🙂Бюджетний фітнес трекер MiBand.

9. Крім звичайного чорного браслету є різні аксесуари.

pic143

Бюджетний фітнес трекер MiBand. Бюджетний фітнес трекер MiBand.

Враження та висновки.

+ Ціна – найнижча на сьогодні серед маловідомих виробників;

+ Якість виготовлення;

+ Нормальний дизайн мобільного додатку;

+ 30 днів без підзарядки – значно довше конкурентів;

+ Змінні кольорові та шкіряні ремінці;

– Мінімальна функціональність, відсутність датчиків пульсу і т.д.;

– На екрані немає навіть годинника;

– Тьмяні світлодіоди, на вулиці погано видно;

– Погана фільтрація випадкових рухів;

– Додаток орієнтований на китайський ринок.

   Трекером я дуже задоволений. Звісно є претензії до підрахунку кроків, незрозуміло чому частинку рухів він вважає бігом. Але загалом зі своїм призначеням він справляється. Розумний будильник чудово працює. Я прокидаюся виспаним і поступово виробляється графік. Цікаво, що можна налаштувати вібрацію при вхідному дзвінку. Коли йдеш по вулиці, то вібрація телефона в кишені не відчувається (звук на смартфоні я ніколи не вмикаю) і через це багато пропущених дзвінків. А коли при вх. дзвінку вібрує браслет на руці, то таке прогавити важко. Трекер мотивує більше рухатися і встановлювати нові рекорди. Попереду весна, велопокатушки та цікаві експерименти із статистикою 🙂  Звичайно, що хотілося б пульсомір, нотифікації про пошту та смс з телефону, але це вже зовсім інший ціновий сегмент фітнес трекерів. Я однозначно рекомендую браслет Xiaomi MiBand як перший пристрій для трекінгу Вашої активності. А далі, після знайомства з цим недорогим та якісним китайцем, Ви вже зможете зрозуміти, якою буде наступна дорожча і крутіша модель, і що додатково Вам в ній потрібно. 😀

Stay tuned!

Долучайтеся у Facebook

та отримуйте все найцікавіше у власну стрічку новин!

 

Subscribe!